HomeCode: architecture

The main focus was to make an functional object that exploits the qualities of the site to a maximum. It will appear as a clear shape in the landscape, and provides a spectacular view experience.

The structure is a triangular concrete surface, with corners pointing towards north, south and west. Each corner is shaped specificly in relation to the landscape and to different use. It has been an object to create a shape that stimulates physical movement, and also can work as an arena for cultural events.

All necessary energy is provided by solar panels, placed on the west point.

The main focus is to make a functional object that exploits the qualities of the site to a maximum.

CODE: 338GAU
Project: Viewpoint
Client: Statens Vegvesen
Location: Gaulafjell (NO)
Period: 2008-
Type: Competition, 1. prize
Status: Construction starts 2012
             Finished autumn 2015